Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Защо българските превозвачи протестираха в Брюксел?
Защо българските превозвачи протестираха в Брюксел?
01-11-19
добавено
272
прегледа

Стотици представители на български фирми за международни превози протестираха пред сградата на ЕП в Брюксел. Те бяха подкрепени от свои колеги от Румъния, Унгария, Полша и Литва. Ето какво казаха:

 

На 10-и януари депутатите от Комисията по транспорт и туризъм към ЕП обсъждаха т.нар. "Мобилен пакет". По-късно от ЕП разпространиха съобщение с подробности. Според него, депутатите са приели някои предложения за промени, но други са били отхвърлени. Така например измененията относно почивката на шофьорите и командироването им са били отхвърлени.

 

От съобщението на ЕП става ясно, че превозните средства ще трябва да извършват товаренето и разтоварването веднъж на четири седмици в държавата членка, в която са регистрирани.

 

Освен това евродепутатите искат по-ефективно използване на електронни документи и цифрови технологии, за да се облекчат шофьорите и да се намали времето за проверка на пътищата. Националните власти следва да засилят трансграничното сътрудничество, за да помогнат при идентифицирането и насочването към компании с лоши данни за спазвания на изискванията, като същевременно се намали броят на случайните проверки на операторите, спазващи закона.

 

Източник: Dw.com