<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68120" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мрачен сцена...

За Гърция през България: ето как бащата на Борис Джонсън прескочи блокадата заради Covid-19, наложена от сина му (снимки)

02 Юли 2020
0 3671

Бащата на премиера на Великобритания Борис Джонсън – Стенли Джонсън, на 79 години, прелетял до високопланинската си вила в Гърция с междинна спирка в София, пренебрегвайки забраните за полети от Обединеното кралство, пише DailyMail.

Бившият евродепутат от британските консерватори се отбил на летището в София, за да преодолее и забраната на Гърция на територията ѝ да влизат директни полети от Обединеното кралство, която остава в сила до 15 юли включително.

Стенли Джонсън заяви в публикация, че “намирам се в Пелион по неотложни бизнес дела, а именно отдаването на вилата ми под наем за предстоящия летен туристически сезон.” И добави: “Налага се да наложа мерки за социална дистанция, тъй като тук в Гърция те се взимат много насериозно.”

Напомняме, че неговият син и премиер на Великобритания издаде указания британските граждани да пътуват извън страната само при неотложни случаи.

Вилата в планината Пелион е оборудвана с четири спални и плувен басейн. Обширна веранда гледа едновременно към планината и към морето, а плажът се намира само на 5 минути пеш през маслинова горичка.

С поведението си господин Джонсън показа, че мерките срещу разпространението на коронавируса не важат за него и могат да бъдат избегнати чрез пътуване до трети страни. Той не за първи път демонстрира пренебрежение към препоръките на правителството, ръководено от сина му, срещу пандемията.

Малко преди въвеждането на карантината, той заяви, че не възнамерява да се откаже да посещава пъбовете, въпреки препоръката към 70-годишните да си останат вкъщи.

“Разбира се, че няма да се откажа да посещавам пъбове, ако имам желание за това. Та нали собствениците им се нуждаят от хора, за да могат да работят?”, заяви той в публичното пространство тогава.

Източник: DailyMail

Видео: Instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции