<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81414" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как турска ба...

За по-малко от 4 дни бе разкрит обир на сестрата на говорителката на Иван Гешев

11 Януари 2021
0 4338

Обир от автомобила на сестрата на Сийка Милева – говорителят на главния прокурор Иван Гешев, бе разкрит за по-малко от четири дни, предаде КлубZ.

От държавното обвинение съобщават, че по случая са задържани двама заподозрени мъже, на 32 и 31 години от столичния квартал “Дружба”.

На 07.01.2021 г. около 12,20 ч. двамата обвиняеми са взели от лек автомобил паркиран в кв. „Гео Милев“, гр. София, дамска чанта, съдържаща несесер, портфейл, сумата от 400 лева, 2 пощенски плика, всеки съдържащ сумата от по 100 лева и мобилен телефон.

Според обвинението единият от обвиняемите е извършил престъплението в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан на лишаване от свобода не по-малко от една година.

На другия обвиняем е повдигнато обвинение и за притежание на високорискови наркотични вещества – амфетамин с тегло 69,25 гр. и коноп с тегло 0,05 гр., включени в Списък I „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина“ от Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

“Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителите, на 09.01.2021 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемите за срок до 72 часа. Предстои днес, 11.01.2021 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях”, се казва в съобщението на прокуратурата.

Източник: Прокуратура на Република България

Снимки: БулФото/На корицата: Георги Палейков

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции