<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78321" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Звезда в екстремните спортове загина по време на тренировка, излъчвана на живо

19 Ноември 2020
0 942

36-годишният французин Винс Рефет, по-известен като “Jetman” загина по време на тренировка на своя отбор по полети с реактивни раници в Дубай, предаде Gong.bg.

Трагедията сполетя спортиста по време на живо предаване по специализирана онлайн телевизия. Записите веднага бяха спрени от разпространение в интернет, тъй като станаха доказателство при разследването за причините за смъртта му.

Преди да се отдаде на полетите с джет раница, Рефет беше известен като многократен победител в състезания по парашутизъм и т.нар. BASE-jumping (скокове от високи места с последващо отваряне на парашут). През 2014 г. той скочи от най-високата сграда в света – Бурж Халифа в Дубай.

През последните години Рефет се посвети на полетите с реактивни раници. Специализираният карбонов костюм и цялата екипировка позволяват да се лети с 240 км/ч на височина от 1800 метра.

При най-зрелищния си полет Рефет, заедно със своя сънародник Фредерик Фюжен, влязоха през вратата на летящ самолет. Изпълнението от ноември 2017 г., е известно като „Небесната врата“.

Източник: Gong.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции