<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86062" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Накъде ще пое...

Здравето на Алексей Навални се е влошило рязко

25 Март 2021
0 1905

Здравето на Алексей Навални се е “влошило рязко”, съобщиха адвокатите му. Руският опозиционер, който в момента изтърпява ефективна присъда, е почувствал силни болки в гърба и се е оплаквал от изтръпване на крака, на който не може да стъпи, пише Свободна Европа.

Най-яркият критик на руския президент Владимир Путин се намира в един от най-строгите трудови лагери в Русия – ИК-2 във Владимирска област. Той беше осъден по старо дело през февруари. Това стана след като Навални се върна от Германия, където се лекуваше от отравяне с новичок в Русия, което местните власти отказаха да разследват.

Навални от затвора: Сякаш се снимам в руски римейк на “Междузвездни войни”

Независимо от болките, настъпили в края на миналата седмица, досега Навални е получил само две таблетки от медикамент, съдържащ ибупрофен, казаха за Радио Свобода адвокатите му Олга Михайлова и Вадим Кобзев.

Здравето на Алексей Навални се е влошило рязко

В сряда двамата защитници не са били допуснати до клиента им, макар че са имали насрочена среща с него. Това е първият случай, когато им е отказана предварително одобрена среща с него. От администрацията на ИК-2 са обяснили това с провеждане на “мероприятия по режима”.

Екипът на Алексей Навални предполага, че опозиционерът е бил изпратен в болница, а властите се опитват да скрият влошаването на здравословното му състояние.

Отравянето на Навални, последвано от ареста и делата срещу него, предизвикаха масови протести в над сто руски града. Хиляди участници в тях бяха арестувани, включително и някои от най-приближените хора на политика.

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции