<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79086" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Коронавирус: ...

Здравният министър: Ако мерките дадат резултат, първо ще отворим детските градини и яслите (видео)

02 Декември 2020
0 4949

“В момента наблюдаваме лека тенденция на ефект от мерките”. Това каза здравният министър д-р Костадин Ангелов на извънредния брифинг днес в Министерски съвет.

Той уточни, че все още е рано да се правят заключения и трябва да мине поне още една седмица, за да се каже какво ще се случи оттук нататък.

Извънреден брифинг на Щаба: Започваме ваксиниране срещу Covid-19 (видео)

„Ако нещата продължават така и мерките дадат резултат, имаме визия кои да са първите неща, които да започнем да отваряме. Ще започнем от детските градини и яслите“, обясни Ангелов.

На въпрос за ограниченията, засягащи спорта и фитнесите, които вече изразиха недоволство, здравният министър обясни: „Още когато представяхме мерките, тогава ген. Мутафчийски каза, че ние не затваряме всичко в страната, а само местата, които считаме, че са най-рискови и може да има струпване на хора”.

Здравният министър: Ако мерките дадат резултат, първо ще отворим детските градини и яслите (видео)

„С недобро чувство забелязвам всичко, което се случва и как се правят опити да се заобиколи заповедта“, каза Ангелов и добави, че е много трудно да се осъществи контрол навсякъде.

Той призова да се изпращат сигнали за нарушаване на мерките.

Министър Ангелов добави още, че по отношение на спорта властите са изключително толерантни.

„Направили сме го за три седмици, не говорим за месеци, не говорим за спирането на цялата държава. На зимните пързалки важи изискването за дистанция, за създаването на коридори за влизане и излизане“, допълни той. „Ние не правим локдаун, а заедно всички го правим. Ако няма гражданско съзнание, няма да постигнем успех“, посочи здравният министър.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции