<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95860" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здравното ми...

Здравният министър излезе в отпуск преди задаващата се четвърта вълна от Covid-19

04 Август 2021
0 632

Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е излязъл в платен годишен отпуск от 2 до 6 август включително, въпреки очакваната четвърта вълна и нарастването на новите случаи на Covid-19 в страната.

Информацията е била потвърдена пред Dir.bg от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Здравното министерство препоръча българите да не пътуват до Гърция, Турция и Кипър

За липсата на здравния министър стана ясно в началото на днешния пленарен ден, когато председателят на Народното събрание Ива Митева обяви, че не е включила в дневния ред изслушването на Стойчо Кацаров, защото е излязъл в годишен отпуск.

Здравният министър излезе в отпуск преди задаващата се четвърта вълна от Covid-19
Снимка (архив): БулФото

Това действие на здравния министър предизвика възмущение сред депутатите от ГЕРБ, като Христо Гаджев написа в профила си във Фейсбук:

В началото на нова вълна от Ковид, при провалена имунизационна кампания, в последната седмица на служебното правителство здравният министър Стойчо Кацаров излезнал в платен годишен отпуск! Явно това е професионализма на правителството назначено от Радев“.

Министърът бе на изслушване в парламента миналата седмица, за да отговори на депутатски питания за ваксинацията срещу коронавируса, развитието на пандемията и плана за реакция при очаквана нова вълна.

Източник: Dir.bg, FB/Христо Гаджев

Заглавна снимка: Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции