<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80028" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Брифинг на зд...

Здравният министър и Лекарският съюз се обявиха против разхлабване на мерките преди празниците (видео)

15 Декември 2020
0 2162

Председателят на Лекарският съюз доктор Иван Маджаров заяви, че от организацията са против облекчаването на мерките за борба срещу Covid-19 преди празниците. Здравният министър и проф. Петко Салчев от НЗОК също се обявиха за задържане на сегашните осграничения.

“Ние сме категорично против разхлабването на мерките в страната от 21 декември. Заболелите остават много, а тези в интензивни отделения също не намаляват”. 

Д-р Маджаров съобщи също, че в споразумение с Министерството на здравеопазването се е решило да бъде включен представител на Лекарския съюз в Националния оперативен щаб (НОЩ).

Брифинг на здравния министър: София вече има ваксинационен център, още два могат да се разкрият пред големите супермаркети (видео)

“Взе се решение от 1 ноември (със задна дата) професионалистите по здравни грижи, които са в трудови отношения с личните лекари да получат по 360 лв. Другите медицински работници ще получават също своите надбавки и през следващата година”, заяви председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Антигенните тестове ще влязат в официалната статистика след 21 декември (видео)

От Лекарския съюз се обявиха за максимално бързото приравняване на антигенните тестове до PCR-тестовете като определи това като “някаква възможност за справяне със ситуацията с коронавируса”.

Видео: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции