<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74484" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Кантард...

Здравният министър: Нещо, което не е казано от нас, не е истина. Няма да връщаме КПП-та (видео)

29 Септември 2020
0 942

“Връщаме брифингите, защото искаме до хората да достига истината, а не спекулации или манипулативни твърдения”. Toва обяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Брифингите ще се провеждат в четвъртък в Министерството на здравеопазването, ще ги води министърът на здравеопазването, с представители на Националния оперативен щаб.

Проф. Кантарджиев: Ако хората престанат нагло да демонстрират неносенето на маски, не очаквам затворени училища (видео)

По думите му ситуацията в момента е под контрол и няма здравна криза.

This image has an empty alt attribute; its file name is screenshot.1-37-1024x284.jpg

“Броят на болните през последните два месеца в лечебните заведения не е променян – те са около 750 и около 45-50 в интензивните структури“, уточни проф. Костадин Ангелов.

За повишаването на броя на заразените министърът уточни, че трябва да минат две седмици, за да се разбере каква е тенденцията в сравнение с предходните две седмици.

„Нямаме притеснения за ситуацията в българските училища, следим всеки случай със загриженост и вземаме необходимите решения в момента. Такъв е случаят в Габрово, такива са и случаите в София. Решенията се вземат в полза на гражданите“, категоричен беше здравният министър.

„КПП-та не са обсъждана мярка в България. Към настоящия момент цифрите са такива, че те не изискват никакво втърдяване на мерките“, заяви още проф. Костадин Ангелов.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • gary.smithes

    29 Септември 2020

    глупакю

Реакции