<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88466" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо Бразили...

Здравният министър: Не е изключено да има и четвърта вълна (видео)

01 Май 2021
0 1362

“От 10 май ще отворим и електроните записвания и хората ще могат да получават предпочитаната от тях ваксина в имунизационните кабинети.” Това каза министърът на здравеопазването в оставка проф. д-р Костадин Ангелов на брифинг пред РЗИ – Пловдив.

„България направи 100 000 ваксини през тази седмица, което е с 20% повече от предходната седмица. В София обиколих големите болници и съм доволен. Тук работят 3 имунизационни пункта, които са с зелени коридори. В РЗИ се правят вторите дози на ваксините. Вървим с добро темпо. Днес ако направим 10 000 ваксинирани, ще бъде успех. В понеделник пристигат 270 000 ваксини на Pfizer, която се оказа най-търсената ваксина“, посочи Ангелов.

Ограниченията за до 15 души на семейни празненства като сватби и кръщенета в последната министерска заповед са техническа грешка, останали са от предишния документ, докато са обсъждани новите условия за влизане в страната, стана ясно от брифингa.

Ако планирате такива поводи, не ги отменяйте, ограниченията ще отпаднат с корекция в наредбата още в първия работен ден, съобщи Ангелов. По думите му, няма да бъде поставяно ограничение на броя гости, тъй като няма логика да има такова при работещи заведения.

Единственото изискване, което ще остане, е броят на посетителите в ресторантите да не надвишава 50%.

Проф. Костадин Ангелов потвърди, че овладяването на третата вълна на пандемията у нас върви успешно, но призна, че не очаква тя да е последна.

“За да можем да говорим за махане на маските, трябва да достигнем 65% ваксинирано население. Това може да стане до края на август”, смята министърът.

Към момента ваксинираните у нас са около 800 хиляди, а целта е те да станат поне 3 милиона.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции