<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86321" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Големите нех...

Здравният министър обяви кои мерки ще отпаднат от 1 април (видео)

30 Март 2021
0 10541

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов съобщи днес на извънреден брифинг, че учениците ще се върнат в училище от 12 април по график, който ще бъде изработен съвместно с министъра на образованието Красимир Вълчев. Децата ще се завърнат в детските градини и яслите от 5 април.

“Вчера с много експерти коментирахме какво трябва да се случи занапред. Най-високо натрупване на мнения има за връщане на учениците в училище от 12 април. Децата ще се върнат в детските градини и яслите на 5 април”, каза той.

“Има предложение от 1 април фитнесите да работят с 30 процента капацитет. Най-вероятно това ще бъде факт в заповед, която ще издам. Засега не предвиждаме мероприятия на закрито да се провеждат до края на април”, посочи Ангелов. 

“Моловете и големите магазини няма да бъдат отворени от 1 април. Обмисля се отваряне на ресторантите само с открити градини. Нощните заведения остават затворени”, заяви още здравният министър. 

От 1 април ще отворят врати театрите. 

„Леко обнадеждени сме от факта, че на национално ниво броят на хоспитализираните леко започва да намалява. Надяваме се това да стане тенденция. В Кюстендил е така, в някои други градове също наблюдаваме такава тенденция. Надяваме се да сме на най-високата точка на пика, за който говорим”, допълни още той.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции