<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74218" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Според Борис...

Здравният министър позволи на депутатите да заседават без маски

24 Септември 2020
0 1380

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов позволи на депутатите да са в пленарна зала без предпазни маски срещу Covid-19. Това става ясно от писмен отговор на министъра до депутатите от левицата Росен Миланов и Георги Свиленски, които го питат дали сградата на Народното събрание е закрито обществено място, както и залата, и съответно дали за заседанията, които се провеждат от сряда до петък, важи заповедта му за носене на маски, пише “Сега”

“Пленарната зала или там, където е ограничен достъпът на граждани в сградите на различните институции, не са обществени закрити места и затова може да не се носи маска”, коментира Свиленски.

По думите му, здравният министър разрешава депутатите да не използват предпазни маски на заседанията.

В новата сграда на НС журналистите нямат достъп до депутатите (видео)

Преместването на депутатите в новата зала “Света София” в бившия Партиен дом, което стана от началото на септември, бе именно заради коронавируса и възможността в нея те да не са близо един до друг. 

Депутати демонстративно нарушават закона, като ходят без маски в парламента (видео и снимки)

Според Закона за здравето, за първо нарушение глобата за физическо лице за неносене на маска в изброените закрити обществени места е от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение – от 1000 до 2000 лв. За юридическо лице глобите са от 500 до 2000 лв., а при повторно нарушение – от 2000 до 5000 лв.

Източник: “Сега”

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции