<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86520" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Производстве...

Здравният министър смъмри проф. Кантарджиев заради “народното творчество” за доматите

01 Април 2021
0 3273

Здравният министър Костадин Ангелов подложи на задочна критика проф. Тодор Кантарджиев (член на НОЩ и ръководите на Националния център по заразни и паразитни болести) заради съветите му за “природни средства” за предпазване от нежелани ефекти след ваксиниране. 

Брифингът за Covid-19: Намираме се в пик, надеждата ни е само в покачващия се брой на ваксинираните (видео)

Без да споменава името му, но с очевидна препратка към проф. Кантарджиев, здравният министър отправи следните реплики: 

“Какво става в народното творчество? По време на първата вълна ядяхме джинджифил и всички ни казваха, че това е панацеята. По време на втората вълна ядяхме мед с лимон със сода. Сега ядем червени домати… Бихте ли ми казали? Живеем в непрекъснато променяща се информация. Хората са объркани, хората са уплашени, затова казвам – няма смисъл да водите вътрешни борби със самите себе си и с хората около вас и да се страхувате”, коментира той. 

Нова порция физиономии от Проф. Кантарджиев (видео)

В сряда Кантарджиев участва в сутрешния блок на bTV, където обяви, че хората, които си слагат ваксина на AstraZeneca, може да консумират “малко повече домати и доматен сок”, за да не се стига до инциденти със съсирване на кръвта. Видео от участието му можете да видите горе.

Основната аргументация на Кантарджиев за употребата на доматен сок в месеците около имунизацията е веществото ликопенкоето се съдържа в него и „предотвратява кръвосъсирването и образуването на тромби“.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции