Следва: Куца ли ни ор...

Здравният минисър обяви кога започва вторият етап на ваксинацията (видео)

07 Януари 2021
0 247

„От другата седмица имаме готовност да започнем ваксинирането на ползвателите на социални услуги в домовете за възрастни хора, както и на учителите”, увери здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг.

Създадена е логистика и организация за доставката и поставянето на ваксината на Moderna, увери още той. Поръчани са 500 000 дози, които ще стигнат за имунизацията на 250 000 българи. На 11 януари ще бъдат доставени символично 2000 дози.

На сайта на здравното министерство ще бъде публикувана подробна информация и график за доставките и имунизацията. Очаква се доставката да бъде направена през следващата седмица. А в „Булбио” вече е създадена организация за съхранението и разпределението ѝ. До края на месеца се очаква и нова доставка на ваксини на Pfizer. Очаква се да бъдат доставени още 70 000 дози. 

Европейският регулатор одобри и ваксината на “Moderna” срещу Covid-19

7913 е броят на ваксинираните българи. 55,39% от ваксинираните са лекари, 20,4% – са професионалисти по здравни грижи, 15.31% – помощен персонал, 8,09% – други.

Брифингът на Щаба: Данните са положителни, обсъжда се връщане в клас на всички ученици (видео)

До края на тази седмица ще стане факт и мобилно приложение, което е част от информационната система относно Covid-19. В него ще има секция за въпроси и отговори, в която всеки ще може да изпрати своето запитване.

Коментарът ни относно ефективността на подобни апликации можете да видите в следващия линк:

ТОП безсмислени мобилни приложения на властта (Коментарът на “Господарите”)

Източник: NOVA

Видео: bTV

Снимка на корицата: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции