<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95849" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сериозен ръс...

Здравното министерство препоръча българите да не пътуват до Гърция, Турция и Кипър

04 Август 2021
0 464

Заради усложнената епидемична обстановка и висока заболеваемост от Covid-19 в близки до нас държави, Министерството на здравеопазването (МЗ) препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция.

Делта вариантът на Covid-19 вече преобладава и у нас (видео)

Призивът е на базата на отчетените за последните 14 дни високи нива на заболяемост на 100 хил. души население в трите страни. С оглед динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице.

Здравното министерство препоръча българите да не  пътуват до Гърция, Турция и Кипър
Снимка: PA

МЗ напомня, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу Covid-19. България все още се намира в “зелената зона” по разпространение на Covid-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

Срещу какво точно протестират недоволните от мерките срещу Covid-19?

Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки, напомнят от МЗ.

Източник: Министерството на здравеопазването

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции