<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41230" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Видео с лъв в ...

Зоопаркът в Разград и няколко други трябва да бъдат затворени, според експерт (видео)

07 Октомври 2019
0 5123

Всички животни от зоопарка в Разград трябва да бъдат изведени. Заедно с него трябва да се затворят и няколко други зоокъта в страната, това заяви пред bTV Габриела Попадопова от сдружение „На ти с природата”.

 

 

ВИДЕО С ЛЪВ В ЛОШО ЗДРАВОСЛОВНО СЪСТОЯНИЕ ОТ ЗООПАРКА В РАЗГРАД СЕ ПОЯВИ В ИНТЕРНЕТ

 

 

Тези дни във Фейсбук се появи видео на лъв в зоопарка в Разград, който се намира във видимо лошо състояние. По-късно и от организацията за защита на животните „Четири лапи” също алармираха за критичното състояние на лъва Любо от разградския зоопарк. Животното е с наранена лапа и накуцва.

 

 

""

 

 

Преди време оттам бяха спасени и лъвчетата Терез и Масуд, които бяха стъпкани от майка им заради лошите условия на живот и стреса.

 

Попадопова обясни, че от 2014 г. мястото в града е без лиценз. По същия начин функционират и зоопарковете в Габрово и Кюстендил. Според нея това е недопустимо, а държавата толерира ситуацията. Експертът подчерта, че от Министерството на околната среда и водите, чрез регионалните дирекции, извършва проверки по местата без лиценз и установява, че няма нарушения.

 

 

""

 

 

РОМИ ТОРМОЗЯТ ЖИВОТНИТЕ В БЛАГОЕВГРАДСКИЯ ЗООПАРК (ВИДЕО)

 

По думите ѝ оправданието, че зоокътовете не са затворени е, че животните няма къде да бъдат преместени. Тя допълни, че и у нас, и в чужбина има достатъчно подходящи условия за отглеждане. Освен това Попадопова изтъкна, че кюстендилският зоопарк, който е затворен със заповед от 2011 г., продължава да функционира, а на територията му има лъв в лошо състояние.

 

ДВЕ МАЛКИ ЛЪВЧEТА ПОЧИНАХА В ЗООПАРК В ХАСКОВО

 

Главен експерт „Земеделие и стопанска дейност” към община Разград д-р Михаил Балтаджиев поясни, че раната на лъва Любо е в процес на възстановяване. По думите му тя е възникнала след претриване и е последвало възпаление. По думите на Балтаджиев няма повод за притеснение условията, в които се гледа лъва. От управата на зоопарка обаче и при предишния случай уверяваха, че здравословното състояние на лъвчетата им е под контрол, преди да се наложи да бъдат изведени. 

 

 

Източник: bTV

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции