<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89687" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Набедената з...

Зоран Заев: Македонците са произлезли от маймуните, а не от българите

21 Май 2021
0 4498

“Според науката всички произхождаме от маймуните, а според вярата всички произхождаме от Адам и Ева. Как само македонците произхождат от българите?”, е казал Заев в разговор с екс-премиера на България Бойко Борисов, предава КлубZ.

Думите на лидера на Северна Македония били казани на бившия му български колега “в опит да се посочи цялата абсурдност на позицията на София по отношение на македонската идентичност”, става ясно от публикация на белградската медия “Политика”.

Снимка: Pixabay

“Казват, че приемат реалността на македонската идентичност и език, но искат да видят корените“, отбелязал македонският премиер.

“Не се отказвам, защото Европейският съюз няма алтернатива. Продължаваме европеизирането у дома, но това не е същото като европеизирането чрез преговорния процес, чрез глави. Чрез глави и клъстери идват милиони за подкрепа, за да ви мотивират и да ви насърчат наистина да покажете ценностите и ефектите от реформите в страната“, посочил лидерът на югозападната ни съседка.

Руското посолство в Скопие “обясни” в хибридка как фашистка България е нападнала Македония през 1941 година

Той оценил, че българският народ е показал на предишните избори, че иска европейско ръководство, което решава проблемите.

Източник: КлубZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции