<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89271" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Раздават пар...

Зрелостниците под карантина ще се явяват на матура без PCR тест (видео)

16 Май 2021
0 150

Завършващите ученици, които са под карантина, ще могат да положат държавните зрелостни изпити при специално създадена организация. За тях няма да се изисква PCR тест.

Раздават пари, бургери, таблети и участваш в лотария за 1 млн. долара, ако си ваксиниран

Това стана ясно от участие по bTV на Диян Стаматов, директор на 119-то училище в София и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, както и на Евгения Костадинова, работеща в Министерството на образованието и науката.

Зрелостниците под карантина ще се явяват на матура без PCR тест (видео)

Диян Стаматов увери, че ще се спазват всички противоепидемични мерки. Учениците ще са по-малко на брой в класните стаи, където ще се проведат изпитите, ще се мери тяхната температура. Дванадесетокласниците под карантина ще бъдат до петима души в стая.

От своя страна директорът на дирекция “Съдържание на предучилищното и училищното образование” в Министерство на образованието Евгения Костадинова заяви, че към 14 май карантинираните абитуриенти са едва 11, а петима са болни. Контактните трябва да се придвижат до изпитните зали с личен транспорт, не се изисква отрицателен PCR тест, а МВР и РЗИ ще бъдат уведомени, че лицата няма да бъдат на посочените от тях адреси.

Другото важно е, че квесторите на карантинираните абитуриенти трябва да са ваксинирани.

“Тук говорим за карантинираните болни или контактни твърде хипотетично, защото нямаме яснота дали тези ученици ще бъдат допуснати до ДЗИ и дали ще пожелаят да се явят на такива. Броят е пренебрежимо малък, така че това не бива да буди притеснение”, заяви още Костадинова.

Датите за държавния зрелостен изпит са на 19 и 21 май.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции