Следва: Влогърка мож...

Зукърбърг губи по 54 милиона долара на ден (ВИДЕО)

21 Декември 2018
0 9812

Съоснователят на Facebook Марк Закърбърг е загубил 19.8 млрд. долара от началото на 2018 г., сочат данни на Bloomberg. Това е най-много в сравнение с останалите милиардери, класирани сред 500-те най-богати хора на света.

 

Среднодневните загуби на Закърбърг се равняват на 54.25 млн. долара, като причините за това са множеството скандали през годината, засегнали компанията му.

 

Facebook преживява най-тежката година от основаването си, като тя е изпълнена със скандали, засягащи сигурността на личните данни на потребителите и разпространението на дезинформация.

 

Социалната мрежа загуби близо 1/4 от оценката си през месец юли тази година, след като обяви финансовите си резултати за второто тримесечие и предупреди за спад в растежа на приходите.

 

Последваха и напускания на ключови служители, както и призиви от страна на известни личности да изтрием профилите си в социалната мрежа.

 

Акциите на Facebook са загубили 24.4% от стойността си от началото на 2018 г., но въпреки това Закърбърг все още притежава 52.9 млрд. долара, което му отрежда седмата позиция сред най-богатите хора в света.

 

Собственикът на модния конгломерат Inditex Амансио Ортега се нарежда на второ място сред хората, понижили с най-много своето състояние. Испанецът отчете спад на богатството си с 15.8 млрд. долара от началото на 2018 г.

 

Трети се нарежда Георг Шефлер, загубил 13.6 млрд. долара. Той е собственик на германския производител на авточасти Continental AG, който наскоро предупреди, че допълнителни разходи и трудните условия за бизнес в Европа и Азия ще окажат влияние върху печалбата на компанията.

 

Следват трима китайски милиардери – Уанг Джианлин, Джак Ма и Пони Ма, загубили по около 10 млрд. долара.

 

Източник: "Профит"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции