<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29814" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тази вечер в �...

Зукърбърг: Изкуственият интелект разпознава зърна по-бързо от речта на омразата

26 Април 2018
0 3607

По-лесно е да се различат зърна използвайки изкуствен интелект отколкото да се справим с омразната реч, призна изпълнителният директор на Фейсбук Марк Зукърбърг в разговор с анализатори. Това каза той в отговор на въпрос засягащ ефективността на машините, които Фейсбук използва, за да следи съдържанието днес в сравнение с методите преди година, както пише VentureBeat

 

 

"Една от често срещаните критики, които получаваме, и която смятам за доста справевдлива, е че сме по-добри в упражняването на нашата политика за голота отколкото в регулирането на речта на омразата," каза Зукърбърг.

 

 

"За изкуственият интелект е по-лесно да разпознае зърна отколко да определи лингвистично, че е използвана омразна реч. Мисля, че това е нещо, с което можем да се справим по-добре в бъдеще. Няма проблеми без решения." 

 

 

За да може да се справи с различните езикови диалекти, контекст, и да определи дали едно изказване е омразна реч, или не, изкуственият интелект може да има нужда от години подобрения, както Зукърбърг сподели пред Конгреса по-рано този месец. По време на 10-часовия разпит, той обяви, че изкуственият интелект, подобряването на сигурността и наемането на допълнителни служители са част от начините, с които компанията ще се справи с текущите предизвикателства. 

 

 

ВЪПРОСЪТ, КОЙТО ОСТАВИ МАРК ЗУКЪРБЪРГ БЕЗ ДУМИ (ВИДЕО)

 

 

Зукърбърг също така припомни както и пред Конгреса, и в днешния разговор, че 99% от съдържанието свързано с терористичната група ИДИЛ не достига до потребителите благодарение на изкуствения интелект.

 

 

С други думи, "компютърното зрение" на Фейсбук може да засече флага на ИДИЛ или гол човек много по-лесно от етнически обиди, но компанията се старае да доразвие възможностите на изкуствения интелект. 

 

 

"Ще се постараем в следващите няколко години да създадем един по-проактивен модел на регулиране," каза Зукърбърг. "Комбинацията от усъвършенстването на изкуствения интелект и наемането на допълнително хора, които да работят над текущите проблеми, според мен ще ви покажат, че се стараем да направим значителни подобрения напред." 

 

 

ЕДНА ОТ ПЪРВИТЕ ПОТРЕБИТЕЛКИ НА ФЕЙСБУК: "ЗУКЪРБЪРГ ЛЪЖЕШЕ ТОГАВА, ЛЪЖЕ И СЕГА"

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции