<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69260" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Извънреден б...

Иван Гешев: Категорично няма да подам оставка (видео)

16 Юли 2020
0 5899

“Категорично няма да подам оставка”, заяви главният прокурор Иван Гешев в Сливен. Днес той беше в града заради акция на прокуратурата срещу битовата престъпност.

“Продължавам борбата с мафията и битовата престъпност. Работя за хората”, заяви Гешев.

Гешев отговори на посолството на САЩ: Днес ще покажем на всички българи, че никой не е над закона

По думите на главния прокурор, държавата е абдикирала от малцинствените групи, които продължават да са необразовани и да извършват престъпления.

Преди минути главният прокурор коментира в Twitter и новините относно големи суми в банковите му сметки.

Ето какво написа той в социалната мрежа:

„Отново същият #FAKENEWS. Трябва да им се признае, че са упорити, но обидно подценяват интелигентността на българина“. 

В съобщението му е прикачено прессъобщение на ДАНС за установени неистински новини. Ето какво гласи съобщението в сайта на ДАНС:

“В Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е получен сигнал от гражданин, касаещ наличието на документ с подпис на директора на САД „Финансово разузнаване“-ДАНС и съдържащ твърдение за налични големи суми в банкови сметки зад граница на името на Главния прокурор на Република България. Установено е, че посоченият в сигнала документ е бил обект на публикация без автор на сайта actualno.com от 23 октомври 2019г.

В тази връзка припомняме, че по случая в ДАНС е извършена проверка, установено е, че документ с такъв номер и съдържание не е създаван и той е неистински. Резултатът от проверката е отразен в сайта на ДАНС, раздел „Информация“. Той гласи:

Във връзка с журналистически материал от 23.10.2019 г.  със заглавие „Пере ли пари единственият кандидат за главен прокурор? (ДОКУМЕНТИ)”, без автор, в който е публикувано копие от писмо на бланка на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) с рег. № ФР-10-7326/04.11.2015 г., подписано от директора на САД ФР – ДАНС, в Агенцията е извършена проверка и е установено, че документ с такъв номер и съдържание не е създаван в ДАНС“, посочват още на 23 октомври от ДАНС.”

Резултатите от проверката вижте ТУК.

Снимки: Булфото

Видео: bTVПрочети повече Прочети малко

Коментари

  • Julian Evlogiev

    19 Юли 2020

    Нагъл до безобразие, Шубето е голям страх

Покажи всички Скрий

Реакции