<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71959" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протестиращи...

Иван Гешев: Лоши сме за лошите, което значи, че сме добри за тези, които ни плащат заплатите (видео)

24 Август 2020
0 3911

“Прокуратурата не може и няма да спре да работи. Цената са атаки, а тази цена я плащат и нашите семейства. Няма да допуснем двойни стандарти, както беше десетилетия.” Това заяви главният прокурор Иван Гешев на свиканото от него национално съвещание на прокурорите в България.

„За пръв път от 89 г. повдигнахме обвинения на действащ министър и заместник министър. Извън България се укриват едни от най-богатите хора на България, които мислеха, че са над закона. Затова сме лоши за лошите. Което значи, че сме добри за тези, които ни плащат заплатите”.

Независимостта е нашата защита от политически натиск, заяви преди това говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

По-рано протестиращи се събраха пред резиденция “Бояна”, за да посрещнат главния прокурор Иван Гешев за свиканото от него национално съвещание на прокуратурата, на което се очаква да пристигнат 700 прокурори от цялата страна.

Протестиращи посрещат Гешев с блокада при първото съвещание на прокурори след отпуската му (видео)

Темата на съвещанието е “Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл. 7 от Договора за Европейския съюз”.

Освен следователи и прокурори гости на съвещанието са членове на Висшия съдебен съвет народни представители, депутати, министрите на правосъдието и на вътрешните работи Данаил Кирилов и Христо Терзийски, бившият главен прокурор Никола Филчев и други. 

Видео: FB\bTV Новините

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции