<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40207" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Умна миеща ме...

Иван Костов: Прокуратурата готви провокация срещу мен чрез НАП (видео)

27 Август 2019
0 633

НАП установила близо 500 000 лв. с недоказан произход на бившия премиер Иван Костов и съпругата му Елена. Това обяви самият Костов, цитиран от "Сега". Според бившия премиер парите са съвсем чисти, а сумата е толкова голяма, защото средствата били добре управлявани от финансов инвестиционен фонд.

 

 

Половината са негов заем, а другата – на съпругата му, като с тези средства е закупена земя в Добруджа. Точните суми са: 235 000 лева негов заем и 265 000  на Елена Костова. Бившият премиер на България Иван Костов изрази съмнения, че прокуратурата готви провокация срещу него в разгара на местните избори тази есен. 

 

 

""

 

"След две данъчни ревизии, които продължиха почти 2-3 години, екип на НАП стигна до абсурдното твърдение, че мои и на съпругата ми значителни парични средства не са наши, въпреки че ние сме декларирали тези средства като заеми пред Сметната палата, те са оповестени на обществеността от медиите и никога не са предизвиквали някакъв проблем", каза Костов.

 

 

ИВАН КОСТОВ ЗА НАЙ-ГОЛЯМАТА ТЕМА И ПО-СТРАШНАТА БЕДА

 

 

"Аз не съм против Гешев като персона, а против начина, по който функционира прокуратурата – обясни Костов. – Там трябва да бъде човек, който е с позиции в полза на това да се отговори положително и да се изпълнят всички препоръки, които европейските институции отправят към България. Всички тези препоръки са загърбвани от политическите партии и от българската съдебна система, в частност – прокуратурата.

 

 

Източник: Сега

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции