<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99821" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петър Илиев: ...

Ива Митева: Имах колебания, но оставам в политиката (видео)

16 Септември 2021
0 484

“Много е трудно е да се направи коренна промяна, всеки парламент прави крачка напред.” Това заяви председателят Ива Митева след края на последното заседания на 46-ия парламент, предава bTV.

Като положителен резултат в работата на това Народното събрание Митева определи актуализацията на бюджета, както и приемането на изцяло нов правилник.

Мая Манолова: “Ива Митева искаше, но нямаше желание да започне съдебна реформа”

„Аз бях едновременно и със свои, и със чужди. От една страна трябваше да балансирам между партиите на промяната и партиите на статуквото, а от друга – между самите партии на промяната. В един момент дори останах съвсем сама. Не допуснахме в този парламент да се наруши Конституцията и правилника, нито да се отклоним от духа им“, каза Митева.

„Имах колебания дали да се занимавам с политика. Не е лесно. Отстрани нещата изглеждат много различни. Длъжна съм да опитам поне за последен път“, каза още Ива Митева и допълни: „Дължа го на хората, които са гласували за мен и ИТН. Ще се кандидатирам най-вече заради онези млади хора, които аз непрекъснато настървявам да участват в политиката. Без тях и без промяна в поколенията истинска промяна няма да се случи“.

Председателят на 46-ото НС посочи, че по време на предизборната кампания ще се откаже от охраната на НСО, въпреки заплахата, която получи.

Докараха под конвой в съда младежа, заплашил Ива Митева с убийство (снимки)

Тя благодари и на всички журналисти за отразяването на работата на законодателния орган.

За конфликта ѝ с депутата от ИБГНИ Татяна Дончева пък Митева бе кратка: „Такива хора нямат място в политиката“.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции