<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99512" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стана ясно ко...

Ива Митева отправи критика към Мая Манолова и Христо Иванов (видео)

13 Септември 2021
0 575

“Аз няма да свикам извънредно заседание, след като парламентът се разпуска на 14-ти и ще има редовно заседание в сряда, за да си спазим правилника такъ, какъвто сме си го приели”, каза председателят на Народното събрание и депутат от “Има такъв народ”.

“Ако ние не спазваме правилника и законите, то как да го очакваме от хората”, каза тя пред журналисти.

Ива Митева отправи критика към Мая Манолова и Христо Иванов (видео)

Според нея, ако утре се свика заседание, това ще даде основание в следващи парламенти да се искат непрекъснато такива заседания за всичко. По думите й, въпреки ограниченията, налагани от правилника за работа, се рискува в следващия парламент това да се превърне в трайна практика за нарушаване на сроковете.

Митева изрази задоволство, че президентът е обявил кога ще разпусне парламента и го поздрави за това – 16 септември.

Ива Митева отправи критика към Мая Манолова и Христо Иванов (видео)
Снимка: БулФото

“От 10-тина дни се упражняват върху мен и президента. Вчера Мая Манолова си позволи да каже, че съм нарушила Конституцията. Кое точно съм нарушила? Правилникът е със статут на закон“, добави тя и посочи, че е изумена и от коментара на Христо Иванов от „Демократична България“ относно неспазването на сроковете.

Вчера той каза, че “спазването на инструктивните срокове е важно, но има достатъчно примери за това, че когато нещо е истински приоритет, се намира и процедурно решение”, настоявайки за това, за да може да бъде отнето Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор.

Ива Митева отправи критика към Мая Манолова и Христо Иванов (видео)
Снимка: БулФото

По думите на Митева Манолова и Иванов не са си свършили работата и не познават правилника за работа на Народното събрание, а отправят упреци.

Днес Иванов отговори, че според него тя била твърде емоционална.

„Правилникът затова е правилник, за да дава процедурни възможности и ако човек има желание да се свърши работа, винаги може“, допълни той.

Десният лидер заяви, че парламентарно представените партии в следващото Народно събрание трябва да направят опит за диалог и съставяне на правителство.

Той коментира и свършената от депутатите работа.

„Актуализацията на бюджета беше важен въпрос. Надявам се поне символно да направим поне една от промените, свързани със съдебната реформа – отнемането на Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор. Ако то бъде направено, ще очертае мнозинството на онези политически формации, които все пак, въпреки различията и споровете, ще дадат знак за обединение“, уточни съпредседателят на „Демократична България“.

Ива Митева отправи критика към Мая Манолова и Христо Иванов (видео)
Снимка: БулФото

„Ако бяхме подкрепени, щеше да има правителство. Тази финансова щета, която ще бъде нанесена на държавата заради изборите и за която говори г-н Бойко Борисов, тя не е предизвикана от действия на „Има такъв народ“, коментира пък Радостин Василев от партията на Слави Трифонов.

Източник: Dir.bg

Видео: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции