<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мая Манолова:...

Ива Митева ще бъде председател и на 46-ото Народно събрание (видео)

21 Юли 2021
0 668

Парламентът избра Ива Митева за председател. Тя бе предложена от „Има такъв народ”.

Подкрепа получи от 137 депутати, против гласува 1, а 99 се въздържаха.

Против се обяви Георги Кадиев. 

Второто предложение беше за Кристиан Вигенин от БСП. Той получи подкрепа от 35 народни представители.

Ива Митева ще бъде председател и на 46-ото Народно събрание (видео)

„Силен парламент означава прямо отношение с народа, постоянно търсене на отговорност в членовете на Министерския съвет, за да бъдат по-внимателни те в своите действия”, заяви Митева от парламентарната трибуна.

„Оставяйки верни на общочовешките ценности – свобода, равенство, справедливост, търпимост – трябва да положим усилия, за да се изпълнят със съдържание принципите на правовата държава – законност, правна сигурност, забрана за произвол на изпълнителната власт, независим и ефективен съдебен контрол, зачитане на основите човешки права, равенство пред закона”, каза още тя.

„Съгласно Конституцията, ние народните представители, действаме в съответствие със своята съвест и убеждение”, посочи още тя. И допълни: „Трябва да помним за какво сме избрани, да чуваме и следваме волята на народа, да мислим и да говорим като народни представители, защото това изисква истинския парламентаризъм и най-важното – не трябва да забравяме откъде сме тръгнали”.

Тя беше категорична, че трябва да бъдат изпълнени поетите ангажименти към българските граждани чрез приемане на конкретно законодателство за по-висок стандарт на живот, за по-добро здравеопазване, за по-добро образование, за постигане на реална съдебна реформа.

„Вярвам, че в този парламент ще приемем закони, по които всички български граждани да живеят достойно”, заяви Ива Митева.

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции