Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Идва ерата на сгъваемите смартфони
Идва ерата на сгъваемите смартфони
По света
11-08-18
добавено
1902
прегледа

На прага сме на ерата на сгъваемите смартфони. Samsung се опитва да превърне тези странни идеи в реалност. Производителят на Galaxy показа вчера своя нов Infinity Flex Display  - технология на дисплея, която ще позволи на екрана на таблет да се огъне в устройство, което приближава размера и формата на смартфона. Виждали сме много сгъваеми телефони, но не и дисплей.

 

През 2019 година все повече ще се говори за сгъваемите дисплеи.

 

 

 

Samsung всъщност използва два отделни дисплея, за да създаде своя сгъваем телефон - един отвътре и по-малък дисплей отвън - за разлика от Royole's FlexPai , който използва един сгъваем дисплей от външната страна на устройството. Вътрешният дисплей на Samsung е 7,3 инча с разделителна способност 1536 x 2152 (4,2: 3). Той се сгъва наполовина, за да разкрие втори екран отпред на устройството. Този втори  дисплей функционира с 4.58-инчов интерфейс с резолюция 840 x 1960 (21: 9). Въпреки че изглежда много скучен, Samsung казва, че устройството, което се крие в маскировката, всъщност е "зашеметяващо".

 

 

 

 

Тъй като стъклото не е гъвкаво, Samsung трябва да разработи нови материали, за да защити новия си дисплей. Infinity Flex Display използва полимер, който Samsung твърди, че е "гъвкав и здрав", което означава, че може да запази силата си, дори когато се сгъва и разгъва "стотици хиляди пъти". Samsung комбинира това с ново лепило, което ламинира различните дисплей- слоеве заедно, за да могат да се огънат.

 

 

"Сгъваемите телефони са 3D телевизията на мобилния свят", обяви в Twitter Кристофър Мимс от " Wall Street Journal" . Samsung, LG и много други производители на телевизори изведоха 3D телевизори на потребителите на различни ежегодни изложения за електроника.

 

. "Основното предимство на сгъваем смартфон е, че потребителят може да се възползва от по-голям дисплей, но все пак може да го постави в джоба си, палтото или чантата си", казва Патрик Морърхед, анализатор от Moor Insights и бивш изпълнителен директор на AMD.

 

"Това не е само концепция", казва Джъстин Денисън, директор маркетинг на мобилни продукти в Samsung. "Пробивите, които направихме в материала за дисплеите, бяха съчетани с пробиви в производството. В резултат на това ще бъдем готови да започнем масово производство през следващите месеци".

 

Източник: theverge.com