<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41826" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Изборните протоколи са пълни с грешки, пак има припаднали в "Арена Армеец"

28 Октомври 2019
0 2796

И на тези избори протоколите от изборните секции са пълни с грешки. Към 1 ч. тази нощ председателката на Общинската избирателна комисия Полина Витанова съобщи, че от подадените до момента протоколи, по-малко от 10% от тях са били изрядни. Оказва се, че много от СИК не са се възползвали от електронното приложение, благодарение на което можеха да отстранят допуснатите грешки още преди идването в "Арена Армеец", съобщава Сега.

 

Сутринта излезе информация, че трима човека са припаднали в залата, където се броят резултатите, единият от които бил полицай. Човек е получил епилептичен припадък и е бил откаран с линейка, съобщи Нова телевизия.

 

Хаосът и напрежението по предаването на бюлетините на предишните местни избори можете да си припомните във видеото горе. 

 

ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЕКЦИОННИ КОМИСИИ ЩЕ СЕ ЗАБАВЛЯВАТ С ФИЛМИ И „НЕ СЕ СЪРДИ ЧОВЕЧЕ“ В "АРЕНА АРМЕЕЦ"

 

Както можеше да се очаква, въпреки дългото чакане, хората не се възползваха от предвидената възможност да играят "Не се сърди, човече" и да гледат български филми. В полунощ пред БНТ председател на 75-та СИК в район "Красна поляна" в София изрази недоволството си от приемането на протоколите от местния вот. По думите ѝ, повече от 60 минути е продължила обработката на протоколите, а вината за грешки в документите носи изцяло информационното обслужване.

 

Друг член на СИК в район "Триадица" обаче заяви, че организацията е много качествена и процесът по прием и обработка на документи е приключил за 70 минути. "Не стигнахме до игра на табла и филми, приемът на протоколите става много бързо, всичко е на ниво", категорични са други представители на СИК.

 

За много грешки съобщават и от други райони. В Хасково от 171 секции са обработени протоколите на под 100. Членовете на комисиите чакат своя ред гневни и ядосани. Стояли са цяла нощ и не могат да прерадат резултатите от местния вот. Според ОИК, причината са множеството грешки в протоколите, съобщава haskovo.live. Заради драстично разминаване в данните от предадените протоколи 11 комисии ръчно броят бюлетините, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

 

В Бургас пък се оплакват от армията от застъпници на партиите, които получават копия от протоколите. Тази процедура забави пристигането на чувалите с бюлетини от СИК-овете в общината, съобщи Бургасинфо. Първи преди 21 ч. пристигнаха бюлетините от затвора, но със сгрешени протоколи, след това от дома за стари хора. Едва след 23 часа зала "Бойчо Брънзов" започна да се пълни и до този момент са пристигнали изборни книжа от 130 СИК-а от общо 363.

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции