<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38872" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Загиналият в ...

Избягалата от мъжа си в Лондон дубайска принцеса предизвиква дипломатическа криза? (видео и снимки)

06 Юли 2019
0 18860

Бягството на принцеса Хая Бинт Ал-Хюсеин заплашва да провокира дипломатиеска криза, след като съпругът ѝ Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, владетел на Дубай и ключов съюзник на Обединеното Кралство в Персийския залив, се сблъква с нарастваща критика към отношението на неговото семейство към жените, съобщава The Guardian.

 

ПРИНЦЕСАТА НА ДУБАЙ ВЗЕ 31 МИЛИОНА И ИЗБЯГА ОТ СЪПРУГА СИ (ВИДЕО)

 

Наскоро се разбра, че 45-годишната Хая, полусестра на краля на Йордания, живее в Лондон, тъй като се страхува да не бъде отвлечена подобно на няколко нейни близки роднини.

 

 

""

 

 

Най-известното изчезване е на 33-годишната принцеса Латифа, дъщеря на Шейх Мохамед, която се е опита да избяга от Дубай, но беше заловена от командоси до бреговете на Индия и върната насила в къщи. Тогава властите в емиратството отрекоха тези твърдения и ги нарекоха измислица.

 

 

""

Принцеса Латифа

 

 

Говори се, че принцеса Хая е решила да избяга от Дубай, след като е разбрала всички подробности около случката с Латифа. 

 

ДУБАЙСКАТА ПРИНЦЕСА, КОЯТО ВЗЕ 31 МИЛИОНА И ИЗБЯГА ОТ СЪПРУГА СИ, МОЖЕ БИ Е В ЛОНДОН (ВИДЕО)

 

69-годишният милиардер и собственик на състезателни коне Шейх Мохамед за последно беше видян да разговаря с английската кралица на конното състезание в Роял Аскот през юни. Тогава Хая, запален любител на конния спорт, необичайно не е присъствала на тазгодишното събитие.

 

 

""

 

 

В опита си да потърси убежище в Обединеното кралство, Хая има право да изиска дипломатически имунитет, както и по-нататъшни защитни мерки. 

 

Смята се, че принцесата в момента обитава силно охранявания си дом близо до Кенсингтън Палас в централен Лондон, който е купен от нея за 85 милиона паунда (около 185 257 000 български лева) от индийския милиардер Лакшми Митал. 

 

Най-вероятно се ползва от услугите на частна охранителна фирма, въпреки че има предположения, че заради страха ѝ от отвличане, е направила и формално искане за полицейска охрана. От Скотланд Ярд обявиха, че не коментират подробности, свързани със сигурността.

 

Засега не става ясно дали принцеса Хая иска развод на Шейх Мохамед. Смята се, че тя е негова шеста съпруга. 

 

Известно е, че Хая е много близка с Британското кралско семейство. Тя често е снимана с Кралицата и с принц Чарлз.

 

 

""

 

 

Източник: The Guardian

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции