Избягал затворник изпрати картичка “Поздрави от Тайланд” на надзирателите си

January 23, 2020
39 44997
Коментари: 0

Престъпник, избягал през декември от затвор в Белгия, изпрати пощенска картичка от Тайланд. “Поздрави от Тайланд” написал Уалид Секаки в картичката, адресирана до администрацията на затвора, от който успял да се измъкне, пише Newsweek.

 

 

РАЗГАДАХА ПОЛОВИНВЕКОВНА ТАЙНА ЗА БЯГСТВОТО НА ТРИМА ЗАТВОРНИЦИ ОТ “АЛКАТРАС”

 

 

26-годишният Уалид, който е с белгийско и мароканско гражданство, избягал от затвора в Тьорнхаут заедно с други четирима. Единствено той от петимата бегълци все още не е заловен. Трима от тях били задържани в Белгия няколко часа след бягството си, а четвъртият беглец – в Нидерландия в началото на януари.

 

 

 

 

Пощенската картичка на Уалид била придружена от бадж с името му, с който се идентифицирал пред пазачите в затвора.

 

 

Уалид Секаки бил арестуван през януари 2017 г., след като намерили 25 000 хапчета екстази в автомобила му. Той получил двугодишна присъда. Освен това Секаки бил издирван и в родината си Мароко. Преди да дочака решението за екстрадиция обаче, престъпникът успял да избяга. Надзирателите незабавно предали пощенската картичка от Уалид Секаки на полицията.

 

 

 

 

 

По-големият му брат Ашраф е известен с дръзките си бягства от затвора. През 2009 година Ашраф Секаки избяга от килията си след като негови хора, въоръжени до зъби, кацнаха с хеликоптер директно в двора на затвора край Брюж и го прибраха. Възстановка на наглото бягство можете да видите във видеото тук: 

 

 

 

 

 

 

Източник: Newsweek

 

 

Коментари

Реакции

LIVE | Вторник | 18:00 ч.: Бойко Борисов и ген. Мутафчийски ще отговарят на вашите въпроси във FB страницата ни!