Следва: Пияната воде...

Извънземни и конспирации в ефира на БНТ (видео)

11 Януари 2021
10 5438

Националната телевизия излъчва в ефира на втория си канал БНТ2 предаването „Новото познание“, чиято основна идея нито е нова, нито е познание – става въпрос за злонамерени тайни общества, извънземни, чипиращи ваксини и други конспирации на общо основание. Всичко това представено като неопровержимо доказани истини.

Автор, продуцент и водещ е Стойчо Керев, професионалист с дълъг и впечатляващ опит в телевизията.

Не е сигурно дали БНТ има финансово участие в продукцията, но само фактът, че дава ефир на подобна програма, е меко казано притеснителен.

Сега с известно основание ще си кажете „е, какво толкова, който не иска да не гледа“. Така е, но говорим за обществената телевизия, която трябва да е стожер на истината, обективността и ценностите на съвременната светска държава.

Конспирациите имат достатъчно почва и са нанесли достатъчно вреди и без съучастието на БНТ.

Телевизията поддържана с парите на данъкоплатците трябва да обслужва интереса на обществото, който в момента не е то да бъде удавяно в псевдо-наука и да бъде тласкано към опасни за физическото и психическото му здраве решения.

Иначе, да, разбираме – мистика винаги се гледа, защото е интересно. И ние обичаме мистика, но когато е ясно, че е фикция – художествено произведение целящо развлечение и емоционално разтоварване. Навремето обожавахме „Досиетата Х“ в петък вечер по Канал 1. Не е там въпросът обаче. Хората и порнография гледат, но мястото ѝ не е в национален ефир.

Оставаме с впечатление, че ръководството на БНТ няма и най-бегла представа каква роля точно трябва да играе националната медия в живота на българите.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции