<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74565" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Освиркаха Ге...

Извънреден брифинг на БСП: Отцепниците да напуснат Парламента (видео)

30 Септември 2020
0 1126

“Напусналите партията получиха оценка на конгреса, не бяха избрани за членове на националния съвет. Очевидно мотивите за напускане не са ценностни, а властови.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с напусналите партията шестима депутати.

“Докато бяха в националния съвет, стояха и в партията, а когато вече не са на ръководни постове, напускат партията,” обясни Нинова.

По нейните думи, това поведение е обидно.

Лидерът на БСП призова напусналите шестима да напуснат парламента. “Други депутати няма да напускат ПГ на БСП”, обясни още Нинова.

И добави: „Те имат право да правят каквото искат, но трябва да освободят парламентарните места за хора от БСП. Ние тук сме БСП”.

БСП се разцепи. Шестима депутати напускат парламентарната група (видео)

Припомняме, че след тайния вот в събота през нощта от 50-тия Национален съвет на БСП отпаднаха Сергей Станишев, Георги Пирински, Димитър Дъбов, но и депутатите Красимир Янков и Валери Жаблянов, които бяха конкуренти на Корнелия Нинова за лидерския пост.

А на брифинг в парламента Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов и Георги Андреев обявиха, че напускат парламентарната група на БСП, както и членството си в партията.

След напускането на шестимата социалисти, в парламентарната група на БСП остават 72-а народни представители. Според социалисти, с изключение на Жаблянов напускащите са хора, близки до депутата Красимир Янков.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции