<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81723" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандали и лю...

Извънреден брифинг на ГЕРБ: Няма да подкрепим нито една от промените, които Радев предложи (видео)

14 Януари 2021
0 2386

“Ние няма да внесем нито една от промените, които господин Радев предложи”, каза в извънредно изявление на ПП ГЕРБ Тома Биков и допълни:

“Ако опозицията от БСП и ДПС преразгледа публичната си позиция от последните дни, която е да не се правят фундаментални промени, които променят философията на изборния процес, нека да внесат промените на господин Радев. Ние няма да го направим, няма и да ги подкрепим.”

В извънредно обръщение към народа Румен Радев обяви официалната дата на изборите (видео)

Той се аргументира, че “подобен подход би разрушил доверието в изборния процес и би обсужил неясни интереси”. Биков припомни как се е стигнало до днешния указ за провеждане на парламентарните избори.

“През цялото лято президентът искаше да бъдат проведени избори в края на ноември и началото на декември, когато всички знаеха, че ще има втора вълна на коронавирус. След това на 7 декември той зададе в дневния ред на обществото датата 28 март. Месец по-късно започнаха консултации с политическите сили, на които заявиха готовност за избори на датата 28 март”, припомни Биков.

Според него президентът Радев е постигнал консенсус, но с действията си днес е показал, че “не може да вирее в среда на консенсус”.

В заключение Биков обобщи, че “не машините и не пликовете гласуват, а гласуват хората и който не го е разбрал, ще загуби и тези избори”.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции