<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79479" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Абсурд в Бург...

Извънреден брифинг на здравния министър: Рано е да говорим за отваряне на 21 декември (видео)

07 Декември 2020
0 2988

“Необходимите хладилници за посрещане на първата доставка на ваксини са налични.” Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на извънреден брифинг.

Той поясни, че докрая на годината ще бъдат сключени договорите за доставка на хладилниците, в началото на следващата те ще бъдат доставени.

Абсурд в Бургас: Как (не) се пренася скъп фризер за Covid-ваксини – обърнат наопаки (видео и снимки)

“Всички помещения, в които хладилниците ще се поставят, ще бъдат пригодени там, където е необходимо, за да влязат тези хладилници. В Бургас правят ремонт на помещението от петък. Вече са готови да го поемат.

Навсякъде във всички РЗИ-та ще има фризери, където да бъдат разположени. Отделни малки хладилници, които да съхраняват ваксината, ще бъдат в мобилните екипи разположени“, допълни още министърът.

Министър Ангелов обяви резултата от срещата си с с директорите на шестте РЗИ-та, отговарящи за организацията по ваксинирането.

„Уточнихме с тях как ще действаме занапред. Тяхната задача е до четвъртък да изготвят списъците с желаещите медици, които са на първа линия, след това да изработят заедно с останалите директори на РЗИ, за които те отговарят да направят ясна логистика на необходимостта от мобилни екипи и бройката. В понеделник ще се съберем отново, за да отчетем всички специфики на всички райони. Във всеки район имаме специфики, които са различни“, каза още Ангелов.

“Изборите ще се проведат в указаната дата от президента, ние ще изработим всички изисквания за спазване на противоепидемичните мерки”, съобщи също министърът на здравеопазването.

“Повече от два месеца работи екип и от Министерство на здравеопазването под ръководството на вицепремиера Дончев. Този екип има задачата да изработи именно цялата логистика на провеждането на изборите. Те ще се проведат в указаната дата от президента. Ние ще изработим всички изисквания за спазване на противоепидемичните мерки. Обсъждат се всички възможни варианти”, заяви Костадин Ангелов.

Бойко Борисов: Отваряме държавата на 21 декември (видео)

“Много е рано да говорим за отваряне на всичко от 21-ви декември”, каза още министърът по повод изказването на Бойко Борисов по-рано днес.

На въпрос дали има готовност за ревизиране на заповедта за противоепидемичните мерки предвид казаното по-рано от премиера, че от 21-ви декември ще бъде отворено всичко и евентуално на 14-ти декември детските градини и ясли, министърът отговори:

“Разговаряхме с премиера сутринта. От числата, които наблюдаваме такава готовност имаме. На брифинга преди една седмица ви казах, че това ще бъде първата мярка. В зависимост от заболяемостта ние сме готови да я въведем още от понеделник.”

Според него обаче е много е рано да говорим за отваряне на всичко от 21-ви.

“Седмицата, която е важна да анализираме, е от 14-ти нататък”, допълни още проф. Ангелов.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции