Следва: Комисар Злат...

Извънреден брифинг на правителството: Коалицията ще си изкара мандата докрай (видео)

16 Юли 2020
0 9711

“Обединихме се около няколко решения. Първото от тях е, че коалицията запазва своята стабилност и в този съства ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата”. Toва заяви Валери Симеонов след Коалиционния съвет от тази сутрин.

Късно вечерта в сряда премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри – на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов.

Провокатори хвърлиха бомба и атакуваха сградата на Партийния дом на протеста снощи (видео)

Относно въпроса за всякакви кадрови промени, коалиционните партньори са единодушни, че ще се занимават с тях след отхвърляне на вота на недоверие от БСП.

“Вотът няма да мине, но промени ще има”, беше лаконичен министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

БСП внесе вот на недоверие срещу правителството (снимки)

“България е правова държава и ние се движим по правилата. Министрите имат голяма подкрепа и всеки от тях е свършил много”, заяви премиерът Бойко Борисов.

“Вчера стана ясно по какви сценарии се развиват провокациите на протеста, а не самият протест”, добави министър-председателят.

“Всички заслуги на министрите се привързват към ДПС с любезното съдействие на т .нар. “градска десница”, които се управляват през Facebook. Беше ми странно – единият ден тичат на “Росенец”, на следващия пред МВР, на третия ден тичат на хотел “Берлин”, пият кафе и си отиват”, каза още премиерът.

Борисов посочи още: “Разбрахме се да мобилизираме партиите в коалицията за преодоляване на вота на недоверие, защото най-гротесктно е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. Не видях мотиви, те са просто изсмукани от пръстите.”

Той предупреди, че идват тежки икономически и медицински времена и отбеляза, че не си представя България да се управлява от някои от лицата на протеста, защото те вече са имали шанса да го направят и се е видяло какви са техните възможности.

“Не е по силите на една партия или коалиция да преведе страната през бурното море, което предстои тази зима заради последиците от Covid-19”, по неговите думи.

Премиерът призова към консолидация на нацията и определи варианта за служебен кабинет като абсурден служебен кабинет като абсурден.

Той съобщи още, че оставките на тримата министри вече са депозирани и ги похвали за техните действия в полза на държавата до момента.

Министър-председателят апелира също така бившият правосъден министър Христо Иванов да каже дали върши “черната работа” на БСП и ДПС. Борисов се обърна към Иванов отново, като каза, че му е поискал документи за “Лукойл”, питайки го защо не е поискал тази информация преди години в ролята си на министър.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • ilian.iliev

    16 Юли 2020

    Бреййй няма пускане на кокала, явно не е довършена някоя работа с някакви шкафчета.

Реакции