<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69031" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Майката на ед...

Извънреден брифинг на СДВР: На виновните за насилие полицаи ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност (видео)

13 Юли 2020
0 5471

На извънреден брифинг днес от СДВР коментираха случаите на полицейско насилие от последните дни на протести в столицата.

Майката на едно от пребитите от полицаи момчета: Лежи в “Пирогов” окован с белезници (видео)

“Във връзка с разпространението на публикации, в които се изнасят данни за прилагане на физическа сила от страна на полицаи са назначени проверки. Те ще приключат в едномесечен срок. На виновните лица ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност. Чухме версията на майката на задържания 29-годишен мъж. Неговият случай не е относим към публикувания клип под колоните на МС. Случаят е от 10 юни на Орлов мост. Лицето е задържано за грубо отношение към полицаи. Дадена му е възможностза оказване на медицинска помощ. Можел е и да се свърже с адвокат. Той е отказал да подпише декларация”, съобщи директорът на СДВР ст. ком. Георги Хаджиев. На задържания му е повдигнато обвинение.

От Столичната дирекция на вътрешните работи поясниха, че ескалация на напрежението е имало най-вече пред МС и при кръстовището на ул. „Оборище” и „Васил Левски”.

Главният комисар на МВР: Имаме сигнали за платени участници в протестите (видео)

„Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства. Както виждате първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палки в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР.

Полицията е деполитизирана, уверяват от СДВР. И поясниха, че тяхната задача е да пазят обществения ред.

Видео: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции