<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70805" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полиция и жан...

Извънреден брифинг на СДВР за нощната акция: Осигурихме правото на всеки гражданин да се придвижва свободно (видео)

07 Август 2020
0 6744

Директорът на “Охранителна полиция” към СДВР Тони Тодоров даде извънреден брифинг във връзка със събитията тази нощ, когато бяха разчистени палатковите лагери, блокиращи ключови кръстовища в София.

“Проведе се специализирана полицейска операция за премахване на предметите от възлови кръстовища в София. Тя започна в 4,30 часа. От началото на протестите говорим, че те са нерегламентирани. Вчера, на база анализ, който правим в СДВР, беше взето решение за възстановяване на обществения ред и на движението по пътищата. За тази цел служители на СДВР са пристъпили към действия към тези три места”, обясни той.

Стана ясно, че от полицията са използвали високоговорители, за да разпоредят на протестиращите да напуснат пътното платно и да приберат всички предмети.  

Извънреден брифинг на СДВР за нощната акция: Осигурихме правото на всеки гражданин да се придвижва свободно (видео)

Използвана е физическа сила само срещу едно лице, но в рамките на правомощията на полицията. Има задържани 12 лица, осем от тях са в Първо РПУ. Трима от тях не са имали документи. Всички задържани ще бъдат освободени, след като им бъдат съставени актове за неподчинение на полицейска заповед.

В СДВР са пристигнали и жалби от недоволни граждани, че им се ограничава правото за свободно придвижване. Една от тях е била с над 400 подписа. Това беше изтъкнато от полицията като основна причина за разчистването на блокадата.

Относно буса от “Системата ни убива” Тодоров обясни, че е на наказателен паркинг, а собственикът му ще бъде глобен по надлежния ред.

От СДВР са категорични, че оттук нататък няма да позволят разполагането на палатки по възлови кръстовища в столицата.

“Ще осигурим правото на всеки гражданин да се придвижва свободно. Няма да позволяваме това повече да се случи”, категоричен бе директорът на “Охранителна полиция”.

Видео: Facebook/bTV Новините

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции