<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72097" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови противо...

Извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена до края на септември

25 Август 2020
0 5532

“Обмисля се удължаване на извънредната епидемиологичната обстановка в България до края на септември.” Това съобщи във Варна министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, цитиран от „Фокус“.

Той посочи, че утре в Министерския съвет ще бъде внесен доклад от Министерството на здравеопазването с искане за това.

18 души са починали за денонощието, 99 са новите случаи на Covid-19

Здравният министър каза, че към този момент здравната система е стабилна и подчерта, че заболеваемостта от коронавирус в България намалява в последните две седмици.

Към този момент не се обсъжда възможността за връщането на маски на открити места от есента, както и засилване на мерките.

От утре във Варна ще заработи координационен център, който ще бъде разположен на Инфекциозната клиника към УМБАЛ „Света Марина“, която се намира на територията на Окръжна болница, допълни на проф. Ангелов.

„Всяка една линейка, която пристигне с пациент, който има нужда от лечение, ще се преценява на място от дежурния инфекционист. Той ще разпределя този пациент към кое болнично заведение да бъде насочен за лечение“, обясни той.

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Phoenix98

    26 Август 2020

    А от какво са починали хората? Да се докаже нещо с аутопсия иначе е абсурдно да се измисля причина за смъртта без доказателства...Или са с куп други заболявания (като удряно дърво с брадва при което 100 удар да го отсече,а коронавируса да е този стотни удар за човека)? Или са ги тъпчели с лекарства, защото метода на венозното вливане на течен витамин С е прекалено евтин и не се печели от него?

Реакции