<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87938" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Германия при...

Извънредно от Щаба: Отваряме “зелени коридори” за масова ваксинация (видео)

22 Април 2021
0 620

“От 30-ти април до 10-ти май ще се отворят “зелени коридори” там, където има желание и подготовка за такива. Всяко едно РЗИ ще обяви в понеделник къде и кой “зелен коридор” ще работи. Естествено това не пречи на личните лекари да поставят ваксини”. Това заяви на брифинг главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

По думите му с оглед на празниците и това, че ще има по-малко търсене, е преценено, че “зелените коридори” ще са тези, в които ще има повече имунизации. 

ЕМА откри възможна връзка между ваксината на Johnson&Johnson и редки случаи на тромбози

„В рамките на зелените коридори ще се прави ваксинация с всичко, с което разполагаме – Pfizer, по-малки количества Moderna и AstraZeneca – разбира се за тези, на които им излиза втора игла или тези, които искат да се имунизират”, каза още той. И допълни, че ваксината на Johnson & Johnson остава на склад до понеделник”, подчерта доц. Кунчев. 

„Проведохме доста обширни дискусии. Становището на ЕМА по отношение на ваксината на Johnson & Johnson е, че ползите са по-големи от вредите и страничните ефекти”. Това заяви от своя страна председателят на Националния ваксинационен щаб проф. д-р Красимир Гигов.

„Няма още категорична позиция от наша страна. Изчакваме решението на още две европейски комисии, за да вземем решение за препарата. Можем, да кажем дали и кога ще започне имунизацията с него най-рано следващата седмица”, категоричен е той.  

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции