Следва: Д-р Симидчиев...

Извършени са 140 нападения срещу 5G станции в ЕС за 6 месеца

20 Октомври 2020
0 436

За шест месеца в ЕС са извършени 140 нападения на базови станции за мобилна комуникация, съобщава информационният портал „Евроактив”, цитиран от Нова тв.

Причината е разпространеното мнение, че 5G мрежата има връзка с пандемията от коронавирус. Повечето от престъпните деяния са били извършени във Великобритания и Холандия.

България и още 14 страни призоваха ЕС да вземе мерки срещу конспиративните теории за 5G

Поради това 15 държави членки са настояли Брюксел да предприеме конкретни мерки за борба с дезинформацията. Писмото е подписано от Австрия, България, Гърция, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Португалия, Словакия, Финландия, Хърватия, Чехия, Швеция и Естония.

Те настояват заместник-председателите на ЕК Мартрете Вестагер и Вера Йоурова, както и еврокомисарят по вътрешен пазар Тиери Бретон да предприемат активни действия за борба срещу конспиративните теории. 

В редовните си отчети за борба с лъжливата информация ЕК постоянно напомня за многобройните материали в социалните мрежи, които тиражират твърдението, че пандемията от коронавирус и разпространението на 5G технологиите са свързани с плановете на някакво световно правителство в сянка, корпорации и тайни общества да чипират населението на Земята или да го променят и подчинят по някакъв друг начин.

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции