<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90496" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена изрепет...

Изгубено куче измина 70 км през ледената тундра, за да намери хората си (снимки)

01 Юни 2021
0 179

Немска овчарка измина 70 километра през ледената тундра на Нунавут, за да се събере със стопаните си, пише 9gag.

Всичко в тази история започва в края на месец април, когато Дона Адамс и семейството ѝ решават да отидат със снегоход до Уейл Коув, Нунавут, за погребението на дъщерята на нейната племеница. Лошото време ги отказало да се качат на самолет и преди да тръгнат забелязали как 10-годишната им овчарка Пепър обикаля тревожна около тях.

Дона и съпругът ѝ я подмамили обратно вкъщи, след като забелязали, че следва шейната им отдалеч.

На следващия ден дъщеря им долетяла за погребението, а синът отишъл на работа. Няколко дни след печалното събитие съпругът на Дона се върнал в дома им в Ранкин, за да устнови, че Пепър е изчезнала.

Залисани от траура и някои ангажименти, те не обърнали специално внимание на липсата ѝ. Въпреки това обаче, публикували съобщение във Facebook с надежда някой да я открие. Шест дни по-късно те вече силно се разтревожили, че Пепър е безвъзвратно изгубена.

Докато Дона, дъщеря ѝ и внучката още били с опечалените роднини в Уейл Коув, момиче от града им изпратило снимка на куче, което според нея отговаряло на описанията на Пепър.

Семейството се качило на АТВ-то и тръгнало заедно да търси кучето си по улиците на градчето. Внучката мернала скитаща се немска овчарка, която приличала на Пепър, макар че била позагубила доста от теглото си.

“Изкрещях името ѝ с все сила. Тя наостри уши, усетихме, че ни разпозна и в следващия миг се втурна право към мен като едва не счупи очилата ми”, разказва Дона.

Тя смята, че Пепър е изчезнала скоро, след като дъщеря ѝ хванала самолета за погребението. Разстоянието между Ранкин и Уейл Коув е 70 км и се изминава за около 2 часа с шейна, но за Пепър Уейл Коув е напълно непознато място.

Адамс споделят, че макар да се чувствали покрусени от смъртта на племеницата си и че вече се били примирили със загубата на Пепър, откриването ѝ ги “изстреляло на седмото небе”.

“Хората казват, че ни е надушила по следите, но аз смятам, че тя толкова отчаяно е искала да бъде с нас. Тя е почувствала всичко това, през което преминахме тези дни”, допълва Дона.

Източник: 9gag

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции