<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90496" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена изрепет...

Изгубено куче измина 70 км през ледената тундра, за да намери хората си (снимки)

01 Юни 2021
0 249

Немска овчарка измина 70 километра през ледената тундра на Нунавут, за да се събере със стопаните си, пише 9gag.

Всичко в тази история започва в края на месец април, когато Дона Адамс и семейството ѝ решават да отидат със снегоход до Уейл Коув, Нунавут, за погребението на дъщерята на нейната племеница. Лошото време ги отказало да се качат на самолет и преди да тръгнат забелязали как 10-годишната им овчарка Пепър обикаля тревожна около тях.

Изгубено куче измина 70 км през ледената тундра, за да намери хората си (снимки)

Дона и съпругът ѝ я подмамили обратно вкъщи, след като забелязали, че следва шейната им отдалеч.

На следващия ден дъщеря им долетяла за погребението, а синът отишъл на работа. Няколко дни след печалното събитие съпругът на Дона се върнал в дома им в Ранкин, за да устнови, че Пепър е изчезнала.

Изгубено куче измина 70 км през ледената тундра, за да намери хората си (снимки)

Залисани от траура и някои ангажименти, те не обърнали специално внимание на липсата ѝ. Въпреки това обаче, публикували съобщение във Facebook с надежда някой да я открие. Шест дни по-късно те вече силно се разтревожили, че Пепър е безвъзвратно изгубена.

Докато Дона, дъщеря ѝ и внучката още били с опечалените роднини в Уейл Коув, момиче от града им изпратило снимка на куче, което според нея отговаряло на описанията на Пепър.

Семейството се качило на АТВ-то и тръгнало заедно да търси кучето си по улиците на градчето. Внучката мернала скитаща се немска овчарка, която приличала на Пепър, макар че била позагубила доста от теглото си.

“Изкрещях името ѝ с все сила. Тя наостри уши, усетихме, че ни разпозна и в следващия миг се втурна право към мен като едва не счупи очилата ми”, разказва Дона.

Изгубено куче измина 70 км през ледената тундра, за да намери хората си (снимки)

Тя смята, че Пепър е изчезнала скоро, след като дъщеря ѝ хванала самолета за погребението. Разстоянието между Ранкин и Уейл Коув е 70 км и се изминава за около 2 часа с шейна, но за Пепър Уейл Коув е напълно непознато място.

Адамс споделят, че макар да се чувствали покрусени от смъртта на племеницата си и че вече се били примирили със загубата на Пепър, откриването ѝ ги “изстреляло на седмото небе”.

“Хората казват, че ни е надушила по следите, но аз смятам, че тя толкова отчаяно е искала да бъде с нас. Тя е почувствала всичко това, през което преминахме тези дни”, допълва Дона.

Източник: 9gag

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции