<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90193" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев п...

Издигат Станислав Недков-Стъки за президент, готов бил да влезе в “открита битка” с Румен Радев

28 Май 2021
0 4206

Инициативен комитет издига кандидатурата на председателя на федерацията по ММА Станислав Недков-Стъки за президент. Това разкри спортистът, който е сред учредителите на новото Консервативно-патриотичното движение (КПД), се казва в официално съобщение на формацията до медиите.

“Готов съм да вляза в открита битка с Румен Радев като негова алтернатива и антитеза. Политиката не ме изкушава, нямам нужда от привилегии, имунитет или облаги. Самоизградил съм се, имам бизнес и кариера. Правя го само защото смятам, че демокрацията е в опасност. Нужни са патриоти и доблестни мъже, които да окажат съпротива срещу реставрацията на тоталитарно-комунистическите практики. Заставам сам, с името и лицето си, с биографията и семейството си – пък каквото сабя покаже”, обяви Недков.

Прокуратурата се заема с катастрофата между Стъки и полицаите (видео)

И призова държавния глава на публичен дебат пред всички медии, давайки му срок за отговор до идния четвъртък.

“Искам да попитам Радев към какво води България – към демокрация или към автокрация? Ще го попитам вярно ли е, че в президентството вече е подготвен проект за изменение на Конституцията, според който формата на управление се променя на “президентска република” с фактически еднолична власт на държавния глава”, заяви още съпругът на бившата депутатка от НДСВ Юлияна Дончева.

Според него партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” е инженерен проект на самия Радев, трамплин към абсолютната му власт. Той ще използва ИТН като платформа, за да надгради върху нейната база собствена пропрезидентска партия, смята Недков.

“Всички знаем, че Слави Трифонов е в недобро физическо състояние и едва ли би бил способен да управлява. Какви тогава са ангажиментите му към Радев, каква им е играта – да осигурят необходимото депутатско мнозинство в следващия парламент за промяна на Конституцията ли?”, попита Стъки.

“Време е редът и законността в държавата да бъдат възстановени. Ничии права не стоят над закона. Абсурдно е столичният град да бъде заложник на 15 прошляци, предвождани от разпопен поп (на 25 май пред сградата на ДАНС се проведе протест срещу подслушването, в което участва известният отец Дионисий, на когото БПЦ забрани свещенослужения – б.р.). Онзи ден те се изгавриха с офицерите от ДАНС – това са хората, които са призвани да бдят за националната ни сигурност. Изгавриха се и с българските полицаи, като ги палеха и замерваха с камъни. Докога толкова нагло ще се демонстрира неуважение към институциите? Докога уж новите лица на “промяната” ще се мъчат да се бъркат във фундамента на демокрацията, като се опитват да подчинят главния прокурор на изпълнителната или законодателната власт?”, попита ММА боецът.

“Скачам” за президент не от суета или за келепир, а за да се превърна в гарант за демокрацията и възкресяването на нормалността, която ни е отнета от миналото лято насам. Стига перверзии, стига джендърство, стига вампирясал комунизъм, стига крошета ту от Изток, ту от Запад. Да си върнем България!”, призова Недков.

Източник: Dir.bg

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции