<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85448" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ТОП 10 най-ярк...

Издирваният от Интерпол и прокуратурата Васил Божков се “тагна” от Барселона (видео)

15 Март 2021
0 19658

Васил Божков откри предизборната си кампания (по собствените му думи) в профила си във Фейсбук. Това стана чрез малко над 2-минутно видео, в което той ходи и говори на фона на зеленина.

Васил Божков обяви, че не желае да бъде наричан от медиите “укриващият се бизнесмен”

По-любопитно е, че собственикът на Нове Холдинг, който у нас има близо 20 обвинения и е издирван от прокуратурата, се е “тагнал”, че е в La Barceloneta – квартал на Барселона.

Официално той е в Дубай, с която нямаме договор за правна помощ.

Васил Божков се кандидатира срещу Бойко Борисов в София

Това е интересно, защото при анонсирането на удара си срещу Божков на 29 януари 2020 г. лично Иван Гешев съобщи, че той е обявен за международно издирване и че се изготвя Европейска заповед за арест (ЕЗА).

Издирваният от Интерпол и прокуратурата Васил Божков се &#8220;тагна&#8221; от Барселона  (видео)

От думи на самия Божков преди дни може да се извади извод, че ЕЗА е била на базата на прокурорско 72-часово задържане – любима практика на прокуратрата срещу “олигарсите”. Причината е, че това постановление у нас не подлежи на съдебен контрол в реално време, а чужестранните ни партньори го уважават като повод да издадат ЕЗА и съответно – червена бюлетина на Интерпол.

Само преди дни на запитване на британски съд, Съдът на ЕС в Люксембург се произнесе срещу тази практика у нас. Дори Божков изрази задоволството си от това решение.

Не е ясно обаче какъв е конкретният статут с неговата ЕЗА. Теоретично – на влизане в ЕС би трябвало да бъде задържан на границата.

Видео: Фейсбук – Васил Божков

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции