<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37791" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пеевски се пр...

Издирваният Стоян Зайков се е застрелял в гърдите с пушка-самоделка (видео)

30 Май 2019
0 2830

Стоян Зайков се е самоубил с пушка-самоделка, 12 калибър в момента, в който е бил обкръжен от баретите, съобщи шефът на областната дирекция на МВР-София Николай Спасов, цитиран от TrafficNews.

 

 

""

 

 

"Категорично не е използвано оръжие и физическа сила срещу Зайков", заяви още Спасов. Издирваният за две убийства в Костенец беглец сам си е теглил куршума, при това не в главата, а в тялото. 

 

 

ИЗДИРВАНИЯТ СТОЯН ЗАЙКОВ СЕ Е САМОУБИЛ СЛЕД ПРЕСТРЕЛКА С ПОЛИЦАИ

 

 

Спасов обясни, че служителите на МВР не използват оръжие с такъв калибър, с което се е самоубил Зайков. 

 

 

""

 

 

Полицията вече била наясно в какъв район се придвижва бившият затворник.  "Сигналът вчера за Стоян Зайков не е от гражданин. От направените анализи и профилът беше установено неговото движение. Той през цялото време се движеше от Горна Василица до Долна Баня, в Свети Спас, където има няколко разбити къщи, каза още Спасов.

 

 

ПОВЕЧЕ ОТ 10 ДНИ ХИЛЯДИ ПОЛИЦАИ И ВОЕННИ НЕ МОГАТ ДА ОТКРИЯТ СТОЯН ЗАЙКОВ

 

 

Стоян бил видян в храстите в полето, близо до завода. "Незабавно бяха сформирани екипи и са насочени към мястото. Когато го заграждат – се чува изстрел от него. Имало е и изстрели от наши служители, които са били предупредителни. След това се чува втори изстрел от страна на Зайков. Спрямо него не е употребявано оръжие или физическа сила. Раната му е в гърдите", добави Спасов.

 

 

""

 

 

Според участниците в разследването беглецът изминавал по 20 км на ден, сменяйки скривалищата постоянно. От това може да се предполага, че не е имал помагач, защото е бил принуден сам да си търси храна.

 

 

На въпрос защо Зайков е посегнал на живота си след като екипът психолози на МВР, изготвил негов профил, беше категоричен, че той няма да сложи сам край на живота си, Спасов коментира, че беглецът се е почувствал в безизходица и това го е подтикнало да се застреля. 

 

 

ИМА ВЕРОЯТНОСТ СТОЯН ЗАЙКОВ ДА Е УБИЛ РОДНИНАТА СИ В КОСТЕНЕЦ, ОБЯВИХА ОТ МВР (ВИДЕО)

 

 

Спасов беше категоричен, че има достатъчно доказателства, че именно Стоян Зайков е застрелял на 9 май бившата си приятелка Милена Шишкова. Бившият затворник е заподозрян и за последвалото пет дни по-късно убийство на неговия съсед и братовчец Валентин Петров.

 

 

Източник: TrafficNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции