<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41996" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Григор Димит...

Изказването на Макрон е обидно и неприемливо, според външния ни министър (видео)

02 Ноември 2019
0 3604

Изказването на френския президент Еманюел Макрон, че предпочита мигранти от Африка пред "незаконни каналджии" от Украйна и България е неприемливо и обидно. Това заяви външният министър Екатерина Захариева в извънредно изявление по повод думите на френския президент, заради които е изпратена и протестна нота във френското външно министерство. 

 

 

""

 

 

МАКРОН: ПРЕДПОЧИТАМ МИГРАНТИ ОТ АФРИКА ПРЕД НЕЛЕГАЛНИТЕ БЪЛГАРИ

 

"Изразяваме недоумение по повод изказването на френския президент Еманюел Макрон, че предпочита мигранти от различни държави, сравнено с „незаконни каналджии”, както е и точният превод, от Украйна и България", каза още Захариева, цитирана от бТВ.

 

 

""

 

"Френските власти не са сигнализирали по официален начин за каквито и да е било съществени проблеми към нашите власти'', каза още министърът. По думите ѝ има добро ниво на полицейско сътрудничество между двете републики.

 

 

ЗАРАДИ СКАНДАЛНОТО ИЗКАЗВАНЕ НА МАКРОН, БЪЛГАРИЯ ИЗПРАЩА ПРОТЕСТНА НОТА В ПАРИЖ

 

 

''Това изказване е обидно за българската общност там, те са възмутени'', заяви Захариева и допълни, че общността ни е добре интегрирана и в никакъв случай не счита, че създава особени проблеми. Има свободно движение на хора и всеки гражданин може да избере къде да живее на територията на всички държави от ЕС, допълни тя.

 

 

""

 

 

''Изказването на Макрон е неприемливо, не може да се прави генерално заключение за целия народ. Има български граждани, които извършват престъпления, но има и френски такива'', категорична бе Захариева. Тя смята, че отношенията между България и Франция са много добри, надява се да останат такива и за в бъдеще и допълни, че проблемът ще бъде разрешен по дипломатически път.

 

 

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции