<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=58280" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Телефонни из...

Излезе втора положителна проба за коронавирус в Банско (видео)

16 Март 2020
0 17412

Положителните проби за коронавирус в Банско вече са две, съобщи Nova. Първата беше обявена от ген.-майор Мутафчийски на редовния брифинг на Оперативния щаб. Тя е на 9-годишно дете, дошло със семейството си на почивка в града. Втората проба е на 78-годишен възрастен мъж. Той е настанен в Инфекциозното отделение на болницата в Благоевград.

Дете на 9 години е с положителна проба за коронавирус у нас (видео)

“В петък 5-членно семейство пристига на почивка в курортния град. В последствие се оказва, че един от тях е имал контакт със заразено с COVID-19 лице. Чичото на детето, който е в България, преди да пристигне у нас, е бил контактен със сестра си, която също е болна от коронавирус”, заяви ген. Мутафчийски. Според него това е пореден случай на безотговорност. Той призова туристическите агенции да наложат по-строг контрол.

Кризисният щаб в Банско се събра на спешна среща. След заседанието му стана ясно, че незабавно се прекратява ски сезонът в града. Освен в Банско, се затварят ски пистите и в Пампорово.

От днес в България се въвежда и промяна в карантинния период. Всеки със съмнение за коронавирус трябва да си остане вкъщи 20 дни, а не 14, както беше досега.

Източник: Nova

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции