<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84025" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Да заобиколи...

Изненадващо: Марияна Николова ще отговаря за организацията на изборите

17 Февруари 2021
0 1643

Правителството изненадващо реши да повери на Марияна Николова задачата да координира организацията и техническата подготовка за парламентарните избори на 4 април, пише Булевард България.

Николова е вицепремиер с ресор “Икономика и демографска политика”, като оглавява и Министерството на туризма. Преди да стане член на Министерски съвет, тя беше част от политическия кабинет на Валери Симеонов (НФСБ). 

Марияна Николова е новият вицепремиер

Новото назначение предизвиква изненада от гледна точка на това, че от 2015 година насам Томислав Дончев отговаряше за организацията на серия от европейски и местни избори, както и национални референдуми. Вицепремиерът от ГЕРБ беше водещ говорител по проблемите с провеждането на машинното гласуване, което за първи път ще бъде достъпно във всички големи изборни секции. 

Томислав Дончев: Ще създадем организация за машинно гласуване (видео)

В съобщението на правителствената пресслужба не се посочва причината за избора на вицепремиер от по-малкия коалиционен партньор за главен координатор на централната администрация в подготовката за вота. 

Марияна Николова правила тайна инспекция на курортите, дегизирана с маска и качулка (видео)

В последните седмици Марияна Николова се занимаваше основно с ограничителните мерки за ресторантьорския и туристическия сектор заради Covid-19, правеше инспекции като “таен клиент” в големите зимни курорти, а в края на януари замина на няколкодневно работно посещение в Саудитска Арабия. 

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции