<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93259" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Голяма криза...

Изписват 62-годишен пациент от Лом, прекарал 135 дни в реанимация с Covid-19 (видео)

05 Юли 2021
0 673

След 4-месечна борба с Covid-19, днес от ломската болница изписват 62-годишен пациент, предава bTV.

Димитър Цветанов постъпва за лечение в инфекциозното отделение на 21 февруари. Седмица по-късно е преведен в реанимацията в крайно тежко общо състояние, с тежка дихателна недостатъчност.

Интубиран е и прекарва три месеца на апаратна вентилация. След стабилизирането му следва възстановяване на двигателната активност, рехабилитация и отвикване от дихателния апарат.

„При състоянието, в което беше приет моят съпруг, надеждата ми беше 1%. Благодарение на денонощните грижи на д-р Чавдар Антонов – началник на отделението по реанимация, както и на целия медицински екип и човешкото им отношение, можем да върнем щастието в семейството си и усмивките си“, сподели съпругата на излекувания Христлена Цветанова.

“Пациентът постъпи в много тежко състояние, с тежка дихателна недостатъчност. Веднага беше интубиран и закачен на апарат. Три месеца продължи тежката дихателна реанимация, след което започна отучване от апарата. Мина през много усложнения на различни органи и системи и вече е добре и днес предстои изписването му“, обясни и д-р Чавдар Антонов.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции