<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100723" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ричард Алибе...

Изпълнителният директор на Moderna прогнозира край на пандемията до година

23 Септември 2021
0 18671

Изпълнителният директор на Moderna прогнозира край на пандемията до година. Според Стефан Бансел причината е, че увеличеното производство на ваксини гарантира глобалните доставки, предава Dir.bg.

“Ако погледнем към увеличаването на производствените възможности в индустрията през последните шест месеца, до средата на следващата година ще има на разположение достатъчно дози, за да може всички хора на планетата да бъдат ваксинирани. Ще са на разположение и необходими бустерни дози”, каза той в интервю за швейцарския вестник “Нойе цюрихер цайтунг”.

Данните показват: Moderna защитава по-добре от Biontech/Pfizer

“Хората, които не се ваксинират, ще бъдат естествено имунизирани, защото вариантът Делта е доста заразен. По този начин ще се окажем в ситуация, подобна на тази при грип. Може да се ваксинирате и да прекарате добре зимата. Или да не се ваксинирате и рискувате да се разболеете и вероятно дори да се озовете в болница”, каза той.

Изпълнителният директор на Moderna прогнозира край на пандемията до година

На въпрос дали това означава завръщане към нормален живот през втората половина на следващата година, той отговори: “Считано от днес, в рамките на година, предполагам”.

В България през последните 24 часа новите случаи са 850. Това е 9,4% отнаправените 9 086 теста за вчерашния ден, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.

Потвърдените активни случаи са 41 071 (най-голям брой от 11 месец май).  Хоспитализирани са 4 959 души (най-много от 13 май 2021 г. насам), от които 405 са в интензивни отделения. За изминалото денонощие са починали 27 души, а оздравелите са 584.

Изпълнителният директор на Moderna прогнозира край на пандемията до година

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции