<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87355" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Кантард...

Израел е близо до постигането на колективен имунитет срещу Covid-19

14 Април 2021
0 327

Израел е близо до колективен имунитет срещу Covid-19, смятат лекарите в страната, предава bTV.

Групов имунитет се постига чрез преболедуване или ваксинация. За коронавируса се смята, че прагът, след който има колективен имунитет е 65-70% от населението да бъде обхванато от ваксинация или да е преболедувало.

В Израел: 523 000 имунизирани, нито един смъртен случай

В Израел повече от половината население вече е ваксинирано. Имунизацията е обхванала 5,3 млн. души, а регистрираните случаи на коронавирус в страната са още 830 000, което също би трябвало да осигури някакъв естествен имунитет към заболяването.

Израел е близо до постигането на колективен имунитет срещу Covid-19

Според проф. Еял Лашем, директор на най-голямата болница в Израел, единственото обяснение за продължаващото намаляване на новите случаи на заболяването е колективния имунитет.

Израел ваксинира 600 деца срещу Covid-19 и не отчете сериозни странични ефекти

„Наблюдаваме устойчив спад на случаите дори при разхлабване на противоепидемичните мерки. Това ни казва, че ако един човек се зарази, повечето хора около него вече са или ваксинирани, или преболедували“, казва Лашем.

В страната регистрират също и спад на Covid-19 сред децата, макар те да не са обхванати от ваксинация – също ефект на колективен имунитет. Ако по-голямата част от дадено общество има защита към дадена болест, то тези които нямат, също са защитени.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции